Om Retroarmén

Om Retroarmén

Retroarmén är en förening inom förbundet Vi Unga, med en styrelse bestående av sex unga tjejer som vid sidan av studier och jobb har ett gemensamt brinnande intresse för vintage. Vi har arrangerat Uppsala Vintagefestival i tre år och strävar också efter att på sikt anordna fler evenemang under resten av året. Vi vill få möjlighet att dela med oss av den glädje som vintagekulturen innebär, och göra den lättillgänglig i Uppland.

Sylvia Krupke

Vår ordförande och projektledare, en te-beroende anglofil som lever för brittiska tv-serier, men ändock vill tillbaka till tiden där varken TV eller dator existerade. Hon brukade klä sig i chockrosa strumpbyxor och trasiga jeans, men har nu bytt ut sin scarf med döskallar mot piffiga sådana från femtiotalet istället.

Sofie Pettersson

Sofie är en ständig strökursstudent med tv-serier och svunna tider närmast hjärtat. Hon drömmer om Audrey Horne-estetik och hyser en brinnande kärlek till sextio- och sjuttiotalsmusik. Den klädmässiga inspirationen härrör även den från dessa årtionden.

Lina Leijerholt

Lina är den nyaste soldaten. Hon är en konstnär, träningsälskare och mystant. Hon älskar att tända ljus och dricka te/kaffe uppkrupen framför en bra serie eller film efter en härlig promenad. Hon gillar språk och vill helst lära sig så många som möjligt bara för att. Hon studerar nu italienska och har samtidigt en del andra roliga projekt på gång.

Bli stödmedlem

Skulle du vilja stödja oss i vårt arbete med Uppsala Vintagefestival i fortsättningen? Då är du varmt välkommen att bli stödmedlem!

Retroarmén är en ideell förening som bygger på stipendier och bidrag. Vi arbetar ideellt och är tacksamma för alla bidrag vi kan få. För varje stödmedlem vi får ökar chansen för oss att bli beviljade bidrag.

Att vara medlem i RetroArmén kan innebära allt från att bara finnas med på papper och få ta del av alla förmåner, till möjligheten att vara med och anordna evenemang.  Vad du vill göra, bestämmer du själv!

Att bli stödmedlem är förstås kostnadsfritt.

Vad du får:
•  Delta på våra möten, diskutera idéer, påverka vårt arbete och frossa chokladbollar
•  Chansen att anmäla dig till olika events och aktiviteter innan alla andra
•  Halva priset på Uppsala Vintagefestival 2016